Bas Stark 'MasterChef' van ROC Midden Nederland

Bas Stark winnaar kookwedstrijd

Zaterdag 20 januari was het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gingen met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student kreeg een box met ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moesten maken. Na het onthullen van de ingrediënten mochten de koks 15 minuten met de leermeester van hun bedrijf overleggen. Daarna hadden ze twee uur de tijd om het gerecht te bereiden. Een deskundige jury van leermeesters en chef-koks uit het bedrijfsleven beoordeelden de gerechten.

Bas Stark wint de titel 'MasterChef'
Bas Stark kwam als beste uit de bus bij het uitvoeren van de opdracht: ‘Maak een stamppot voor twee personen met aardappelen, een groente naar keuze en een gevulde kippendij.’

Bas Stark: “Ik had hutspot gemaakt, maar de 3 ingrediënten op een niet traditionele manier verwerkt, de wortel dun gesneden en in het zoetzuur gelegd, de uien gepoft, gebrand en in de oven en de aardappels als krokantje geserveerd. Mijn roulleau van kip was perfect van structuur en lekker van smaak. Mijn saus was een Beurre Rouge, botersaus met rode wijn. Andre Gerrits, zijn werkgever en leermeester: “Ik ben erg trots op Bas, hij heeft het fantastisch gedaan!” 

Bas, die bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht werkt, mag als schoolkampioen meedoen aan de voorronde van de Skills Heroes vakwedstrijd in het najaar. 

Lees het volledige verslag in het AD
Journalisten van het AD waren zaterdag op de open dag ook aanwezig om de kookwedstrijd te volgen. Zij hebben een mooi verslag geschreven over de wedstrijd en hier een video en foto's van gemaakt. Bekijk hier de video én lees het hele verslag in het AD!

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Het begint met een selectie van een voorronde op diverse mbo-instellingen en daarna de kwalificatiewedstrijden in heel Nederland. Tot slot zijn er de nationale finales waar deelnemers strijdenom in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van ROC Midden Nederland doen al jaren mee aan vakwedstrijden en hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept.

22 januari 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: