Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Facility, Horeca & Travel College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Facility, Horeca & Travel College studenten in actie voor nldoet
9 maart 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Studenten Facility, Horeca & Travel College samen met wethouders in actie voor NLdoet

Ruim 150 studenten van het Facility, Horeca & Travel College hebben vrijdagochtend 9 maart intensief samengewerkt met vier wethouders van de gemeente Nieuwegein voor NLdoet. De wethouder Johan Gadella opende samen met Suzanne Staal, directeur van het Facility, Horeca & Travel College, de vrijwilligersactie op het mbo-college. Hierna sloten ook wethouders Peter Snoeren, Hans Adriani en Martijn Stekelenburg aan om zich samen met de studenten in te zetten voor projecten in de gemeente Nieuwegein.

Afbeelding

Student Leidinggevende Bediening niveau 4 oefent voor vakwedstrijd mbo
5 maart 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Student Facility, Horeca & Travel College naar NK Skills Heroes

De 18-jarige Amit Singh heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student Leidinggevende Bediening van het Facility, Horeca en Travel College in Nieuwegein gaat op 15, 16 en 17 maart in Zwolle voor de titel beste gastheer/gastvrouw van Nederland. In de IJsselhallen in Zwolle gaat hij de strijd aan met zeven andere mbo-studenten.

Afbeelding

Travel, Leisure & Hospitality Vacansoleil van het Facility, Horeca & Travel College
26 februari 2018
Facility, Horeca & Travel College
ROC Midden Nederland

Van de havo naar het mbo, dat is zo’n gek idee nog niet

Chris van Bruggen is 19 jaar oud en zit in het eerste jaar van de mbo-opleiding Travel, Leisure & Hospitality Vacansoleil van het Facility, Horeca & Travel College. Ondanks dat Chris een havodiploma op zak heeft, koos hij voor een mbo-opleiding in het toerisme. ‘’Ik heb geen haast als het op school aankomt. Daarbij leer ik nu al wat van toerisme én loop ik straks leuke stages’’. Ook Fleur van Beek komt van de havo en volgt nu een mbo-opleiding op het Facility, Horeca & Travel College. Fleur volgt de opleiding Facilitair Leidinggevende. Toen Fleur door haar faalangst niet slaagde voor de havo besloot zij een kijkje te nemen op het mbo. “Ik geniet nu van het feit dat ik minder stress heb en ik niet alleen maar uit een boek hoef te leren”.

Afbeelding

Toerisme opleiding organiseert reis naar de Noordkaap
21 februari 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Zes studenten organiseren reis voor mindervaliden naar Noordkaap

Eind januari namen 6 studenten hun World Certificate in ontvangst. Dit kregen zij na hun succesvolle afronding van TopTravel, het excellentieprogramma van het Facility, Horeca en Travel College. Op 24 augustus 2017 bereikten zij de Noordkaap tijdens hun tocht om de reis te testen.

Afbeelding

Facility, Horeca & Travel College koken voor daklozen RTV Utrecht
19 februari 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Studenten Facility, Horeca & Travel College koken voor daklozen

Op maandag 19 februari hebben de koks in opleiding van het Facility, Horeca & Travel College hun steentje bijgedragen aan de Gezondheid Telt campagne van de gemeente Utrecht. Tijdens deze week wil de gemeente Utrecht laten zien hoe zij bijdraagt aan de gezondheid van haar inwoners.

Afbeelding

Speeddaten op Facility, Horeca & Travel college met horecabedrijven
14 februari 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

50.000 openstaande vacatures in horeca- en recreatiesector

Op dinsdag 13 februari ontmoetten horecastudenten en -bedrijven elkaar tijdens de speeddates van het Facility, Horeca en Travel college. Wij sloegen voor deze speeddates de handen ineen met het bedrijfsleven. Op deze manier hopen wij samen het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen.

Afbeelding

Bas Stark winnaar kookwedstrijd
22 januari 2018
ROC Midden Nederland
Facility, Horeca & Travel College

Bas Stark 'MasterChef' van ROC Midden Nederland

Zaterdag 20 januari was het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gingen met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student kreeg een box met ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moesten maken.

Afbeelding

Entree met oliebollen
18 december 2017
Facility, Horeca & Travel College

Terugblik op de drukbezochte Open Avond van ons college

Terugblik op de open avond van ons college:

De bezoekers van de open avond van het Facility, Horeca & Travel College werden warm welkom geheten in een echte winterwonderland sfeer. 🎄✨

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: