Facility, Horeca & Travel studenten vertellen

Studenten vertellen graag over hun ervaring op school, op stage, of met de projecten van de opleiding. Wil je meer verhalen horen? Kom vooral naar de open dag van het college!

'Het is mijn passie geworden'

Dennis Steenbergen,  Zelfstandig Werkend Kok, niveau 3 (bbl)
Winnaar Skills 2014

"Op het vmbo twijfelde ik nog tussen de koks- of sportopleiding. Thuis vond ik eten niet heel interessant. Ik had ook nog maar één keer thuis gekookt. Toch ben ik écht blij dat ik toch voor deze opleiding heb gekozen want het is mijn passie geworden.  Het is hard werken maar dat moet je er voor hebben. Dat hoort ook bij dit vak. Na deze opleiding ga ik door met niveau 4. Uiteindelijk wil ik naar Frankrijk in een 3-sterren restaurant met een klassieke Franse keuken gaan werken. Daar is het uiteindelijk allemaal begonnen."

Dennis Steenbergen, koksopleiding niveau 3

Eigen bedrijfje

Eline van Putten, Manager Leisure & Hospitality, niveau 4 (bol)

Ik ben bijna klaar en de opleiding is goed bevallen. Ik had een fijne klas, gezellige docenten en leuke vakken. Wat ik vooral goed vond is dat je in het tweede jaar een bedrijfje met een bedrijfsplan moet opzetten. Erg leerzaam voor de toekomst. En de studiereis naar Spanje was erg leuk. We kregen verschillende opdrachten zoals een dagprogramma organiseren voor je klasgenoten.

Eline van Putten, manager leisure & Hospitality

Facility in de zorg

Esra Bakker, Facilitair Leidinggevende niveau 4 (bol)

Ik wist niet wat ik na mijn vmbo wilde doen, totdat ik een voorlichtingspresentatie over Facilitair Leidinggevende zag. Deze opleiding sprak mij aan omdat het erg breed en divers is. De facilitaire dienst is overal aanwezig en iedereen heeft ermee te maken. Ik vind het een uitdaging om dit zo goed mogelijk te regelen.

Excursies
De excursies naar grote bedrijven als Schiphol en het Rijksmuseum vond ik het leukste van de opleiding. We keken achter de schermen mee met de facilitaire dienst om een indruk van het werk te krijgen. Vooral bij Schiphol ontdek je dan dat er een enorme organisatie achter zit.

Esra Bakker, Facilitair Leidinggevende

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: