Facility, Horeca & Travel studenten vertellen

De studenten van het Facility, Horeca & Travel College volgen verschillende studies en hebben verschillende toekomstdromen. Maar, waarom kozen zij voor hun opleiding? En hoe bevalt het hen? Je leest het in hun verhaal.

“Een brede opleiding sprak mij aan’’

Renzo Castigliego – Horeca

Renzo wist na zijn eindexamen niet goed wat hij wilde worden. De opleiding Manager/Ondernemer Horeca sprak hem aan, omdat hij met deze opleiding straks veel kanten op kan. Renzo zit in het eerste jaar van de opleiding. Dit betekent dat hij twee dagen school heeft. Daarnaast staat hij een dag in het leerrestaurant Le Pont Bleu en loopt hij twee dagen stage. “Doordat het Facility, Horeca & Travel College een eigen leerrestaurant heeft, brengen wij de lessen gelijk in de praktijk. Hierdoor pik je de informatie en de verschillende technieken snel op. Zelfs ik, met geen enkele horeca-ervaring”, Aldus Renzo.

Wil jij net als Renzo een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Student Manager/Ondernemer Horeca

‘’Ik voelde mij hier gelijk thuis’’

Fleur van Beek – Facilitaire Dienstverlening

Toen Fleur door haar faalangst niet slaagde voor de havo besloot zij een kijkje te nemen op het mbo. Op het Facility, Horeca & Travel College voelde zij zich gelijk thuis. Na de uitslag van haar examen kreeg zij mails van docenten van het college die aangaven dat Fleur meer dan welkom is. Fleur is erg blij met haar keuze voor de opleiding Facility Management: “Ik geniet nu van het feit dat ik minder stress heb en ik niet alleen maar uit een boek hoef te leren”. Zij klimt nu op haar eigen tempo naar de top en heeft net een hele succesvolle stage afgesloten bij een groot ziekenhuis.

Wil jij net als Fleur een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze Facilitaire Dienstverlening opleidingen

Student Facility Management

“Ik mag vier maanden stage lopen in Italië”

Chris van Bruggen – Toerisme

De pluspunten van zijn opleiding Travel, Leisure & Hospitality vindt Chris de buitenlandse stages en de praktijklessen. Binnenkort gaat Chris voor vier maanden stage lopen in Italië. Spaans vindt Chris het meest uitdagende vak: “Ik vind Spaans interessant, omdat ik nog nooit eerder Spaanse les heb gehad”. Ook de Vacansoleil Leisure vakken vindt Chris leuk. Daar leert hij bijvoorbeeld hoe hij kinderactiviteiten kan organiseren op een camping. Chris mocht dit ook gelijk in de praktijk brengen en organiseerde samen met zijn klas een kidsclub op een basisschool.

Wil jij net als Chris een opleiding in het Toerisme volgen? Kijk dan eens naar onze Toerisme opleidingen.

Student Travel, Leisure & Hospitality

‘’Mijn leermeester raadde de opleiding aan’’

Bram van der Bor – Horeca

Bram volgt de niveau 4 bbl-opleiding tot Gespecialiseerd Kok. Dit houdt in dat hij vier dagen per week werkt bij Kasteel Kerckebosch in Zeist en één dag les krijgt op ons college. Bram koos voor zijn opleiding, omdat zijn leermeester deze aanraadde. Zijn chef raadde de opleiding op het Facility, Horeca & Travel College aan omdat Bram tijdens deze opleiding zijn persoonlijke kwaliteiten als kok leert ontwikkelen. Bram is vooral erg te spreken over de les waarin hij samen met zijn mede-studenten wild moest bereiden. Als tip wil Bram je meegeven om je alvast te verdiepen in productkennis.

Wil jij net als Bram een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Student Gespecialiseerd Kok Niveau 4

Oud studenten vertellen

Ben je ook benieuwd naar de oud-studenten van het Facility, Horeca & Travel College? De verhalen over hoe het nu met ze gaat lees je hier.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: